Verhuistips
1. Wat is het budget?
Weet je nog niet zeker of je mannen wilt inhuren of het toch zelf wilt doen? Wanneer je dat nog niet zeker weet, is het handig om van tevoren een budget voor jezelf te bepalen. Wanneer je dan verhuisoffertes ontvangt, wordt het makkelijker om te beslissen of dit het voor jou waard is. Ligt de prijs op de offertes hoger dan het bedrag wat jij er aan kwijt wil? Dan is de keuze snel gemaakt.
2. Wanneer wil je verhuizen?
Verhuisbedrijven rekenen een hoger tarief in het weekend (VenderFix niet!), en ook voor een spoedverhuizing wordt meer gerekend. Het is dus aan te raden om tijdig een datum vast te zetten. Doe je de verhuizing zelf? Hou dan rekening met de spits en het weer.
3. Adreswijziging
Je dient je adreswijziging bij een hoop instanties door te geven om te voorkomen dat je post naar het verkeerde adres gestuurd wordt.
4. Begin optijd met opruimen in inpakken
Wanneer jouw verhuisdatum bekend is, zorg dan dat je op tijd begint met het opruimen en inpakken van je spullen. Dit neemt waarschijnlijk meer tijd in beslag dan je verwacht, dus begin tijdig. Dit is ook hét moment om je spullen grondig op te ruimen en zaken weg te doen die je niet meer gebruikt. Een veel voorkomende fout bij een verhuizing is het meenemen van spullen die je eigenlijk al jaren niet meer gebruikt. Je kunt deze spullen apart houden en doneren aan een goed doel, of laten ophalen door de kringloop. Zie het als een win-win situatie, jij bent van je overbodige spullen af en een ander is hier wellicht weer heel blij mee.
5. Zorg voor voldoende vul- en inpakmaterialen
Bij het inpakken van dozen heb je vul- en inpakmaterialen nodig ter bescherming van je spullen. Denk hierbij aan kranten, folders, bubbeltjesplastic, keukenpapier en piepschuim. Je kunt dit gebruiken om je spullen (zoals servies en glaswerk) in te rollen zodat deze niet beschadigen. Ook dien je dozen altijd op te vullen met kranten of folders, om ervoor te zorgen dat de spullen in de doos niet kunnen verschuiven. Bij VenderFix kunnen wij tijdens een full-service verhuizing deze zorg uit handen nemen voor u.
6. Organiseer je dozen.
Zorg tijdens het inpakken dat je labelstickers bij de hand hebt om iedere doos te kunnen voorzien van een label. Dit zal het makkelijker maken om alle dozen uiteindelijk in de juiste ruimte te plaatsen, dit scheelt weer tijd bij het uitpakken. Zorg daarnaast dat je het gewicht verdeelt. Een doos dient lichter te zijn dan 20 kilo om blessures te voorkomen. Doe zware spullen onder in de doos en stapel lichtere spullen hier bovenop. Een extra tip: doe zware spullen in een kleinere doos. Hiermee voorkom je dat een doos te zwaar wordt, of halfleeg wordt gelaten.
7. Garderobedozen zijn handig voor je kleding.
In een garderobedoos kun je je kleding ophangen, je hoeft dus niets op te vouwen en in zakken of dozen te stoppen. Je hangt je kleding aan de hanger zo vanuit je kast de garderobedoos in, en vanuit de doos je (nieuwe) kast weer in. VenderFix kan deze leveren.
8. Meet je meubelen op
Om er zeker van te zijn dat jouw meubelen door de deur passen, is het raadzaam alles op te meten. Woon je op een hogere verdieping? Dan kan een verhuislift een handige optie zijn. Zorg er dan voor dat je meubelen óf door het raam, óf door de deur passen.
9. Houd medicijnen en waardevolle spullen apart
Je wil niet opzoek moeten naar medicijnen die ergens onderin een doos zitten. Ook waardevolle spullen kun je beter apart houden en zelf vervoeren, dan weet je zeker dat deze snel en veilig worden verhuisd naar je nieuwe woning. Een extra tip: hou ook gereedschap apart. Je kunt in je nieuwe woning dan snel aan de slag zonder eerst dozen uit te hoeven pakken.
10. Verwijder bureauladen of zet deze vast
Bureauladen kunnen tijdens het rijden verschuiven of uit de kasten glijden. Dit kan onnodige schade veroorzaken, haal ze er daarom voor de zekerheid altijd uit of plak ze vast.
11. Hou brandbare goederen apart
Het inpakken van brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen wordt bij een verhuizing sterk afgeraden. Door verandering in temperatuur en druk kan er een lekkage en zelfs een explosie ontstaan. Wanneer dit gebeurt en iemand raakt gewond, bent u aansprakelijk.
12. Gebruik voor elektronische apparatuur de originele doos (indien mogelijk).
Wanneer je deze dozen niet meer hebt, zorg dan dat je ze goed verpakt in zachte materialen en de dozen opvult met kranten.
13. Zet je koelkast en vriezer op tijd uit
Hiermee zorg je ervoor dat je koelkast en vriezer volledig droog en schoon vervoerd kunnen worden. Zorg dat deze tijdens het vervoer rechtop staan en dat deuren goed dicht zitten. Als de koelkast tijdens de verhuizing in een liggende positie heeft gezeten, is er olie in de compressor terecht gekomen. Als je vervolgens de koelkast direct aanzet, perst de compressor de olie samen, wat schade veroorzaakt. Wacht daarom na het verplaatsen 4 uur tot dat je het apparaat aanzet.
14. Pak lampen in met keukenpapier
Verwijder de gloeilamp en lampenkap, rol het snoer op en rol alles in met keukenpapier.
15. Laat het restwater uit de wasmachine lopen en zet de trommel vast met de transportbeveiliging
Dit zal beschadigingen voorkomen en uw sokken drooghouden tijdens het tillen.
Wij hopen dat deze tips behulpzaam zullen zijn in u verhuisproces.